NextGeneration for Fashion: 9 juni! We herinneren ons allen de dagen dat u, als succesvol merk, compleet - en naar tevredenheid - afhankelijk was van uw fysieke detailkanaal. U maakte 4 collecties per jaar, verkocht dit in de voorverkoop periode aan uw retailers, u liet de producten produceren, u ontving ze in uw magazijn, u distribueerde de producten, u stuurde een factuurbatch, en de betalingen kwamen binnen. En vervolgens herhaalde u dit proces voor het volgende seizoen.
Fashion: are we going vertical?
NextGeneration for Fashion: 9 juni!
 
Wholesale en niets dan wholesale

Direct verkopen aan uw eindconsument was nimmer een overweging: u ging niet de concurrentie aan met uw bestaande verkoopkanalen. Als merk een consumentenwebshop lanceren was eenvoudigweg not done. Maar dan beginnen uw retailers de directe gevolgen van de crisis te ervaren, en van de steeds meer aanwezige online concurrentie. Omzetten daalden snel. En als gevolg daarvan liep uw omzet in het nieuwe seizoen terug met 40%... 
 
Uw retailer wil alleen nog het absoluut minimale bestellen. Wel willen ze heel graag korte termijn nabestellingen kunnen doen, wanneer het kleine beetje voorraad wat hij afnam toch snel loopt. En dus, ineens vraagt het huidige kanaal aan u om voorraad te houden, om B2B portal structuren op te zetten, en om mee te werken aan de korste time-to-market mogelijk. Beste merk-eigenaar, bent u nog steeds zo vastbesloten om niet de online concurrentie aan te gaan met uw bestaande kanaal? Die vastbeslotenheid werd gestaag minder...
 
Going digital
En dus, daar kwam dan toch die B2C shop, waarmee u direct aan uw eindklant ging verkopen. Hoe we al die enkele stuks precies logistiek gaan afhandelen, en hoe we de stroom aan van retouren van die enkele stuks kunnen stroomlijnen, dat zien we dan wel weer. Hoe ingewikkeld kan dat zijn, tenslotte?

Hoe ingewikkeld dat was, dat merkte u na het eerste jaar, waar de omzet uit de nieuwe B2C shop krap aan de kosten van de hele B2C operatie dekte. We moesten plotseling leren om zelf ook daadwerkelijk retailer te zijn. Evengoed, de stap was noodzakelijk, gezien de verdere omzetdalingen binnen het klassieke verkoopkanaal. Terwijl u uw best doet uw collectie in zijn geheel online aan te bieden, wilt u tevens dat uw collectie goed zichtbaar is in de winkels. Geen paar stuks uit een collectie, maar een goed en totaal beeld. Aangezien de retailer dat niet ging financieren, ontwikkelden we consignatiemodellen, in eerste instantie voornamelijk bestaande uit NOOS artikelen. Met als resultaat, het merk wordt nog meer voorraadhoudend dan voorheen. 
 
Going vertical, even more

Concluderend: als merk produceren we allang niet meer louter op basis van voorverkopen, en we verkopen allang niet meer alleen via ons fysieke retailkanaal. Dit wordt interessant... we handelen zelf bijna als een klassieke retailer.

Nou ja, als we toch als zo ver zijn, laten we die laatste stap dan ook maar nemen: we openen onze eigen winkels. En dat is wat er op dit moment gebeurt. Steeds meer merken openen hun eigen brandstores. Waar sommige merken zich nog in de experimentele fase bevinden, zien we andere merken die bezig zijn met het openen van winkel nummer 50. Het modemerk gaat volledig verticaal, en er lijkt op dit moment geen weg terug. 
 
Next generation for fashion! 9 juni, Utrecht!

Wanneer we dit alles tegen onze IT behoeften aanhouden. Herinnert u zich nog dat we prima uit de voeten konden met een lokaal geinstalleerd ERP systeem, op onze eigen zoemende server, waarbij we onze dagen vulden met het maken van een collectie, het innemen van voorverkooporers, productie, logistiek en facturatie? Om de cirkel 3 maanden later te herhalen? Het modemerk van vandaag is een design bedrijf, een productiebedrijf, een groothandelsbedrijf, en een retailer. U kunt als merk kiezen om alle noodzakelijke extra functionaliteit middels maatwerk koppelingen aan uw bestaande fashion ERP te knopen. OF: you can adapt the future.. En vraag die mannen van IT's Perfect eens hoe chain integratie daadwerkelijk werkt.

Wilt u, als Nederlands modemerk, discussieren over bovenstaande, met ons, en met andere modemerken? IT's Perfect organiseert een netwerkevenement in de regio Utrecht, op 9 juni, 15:00, onder de naam NextGeneration. Maak kennis met ons, en netwerk aansluitend. IT's time for the NextGeneration for Fashion! We hopen u te verwelkomen op 9 juni! Meer info: http://www.itsperfect-solutions.com/nextgeneration
 
www.itsperfect-solutions.com
 
 
Contact opnemen
Wilt u meer weten over IT's Perfect, vul dan onderstaand formulier in of neem direct telefonisch contact met ons op
Sales
+31 85 - 016 017 5
sales.nl@itsperfect-solutions.com
Kerklaan 9B, 1251 JR Laren
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Maandelijks versturen wij een nieuwsbrief met updates vanuit IT's Perfect, meld u hieronder aan om deze nieuwsbrief te ontvangen


Wij gebruiken cookies
Deze website gebruikt cookies maar wij werken niet samen met derde partijen die uw gegevens misbruiken. Mocht u vragen hebben lees onze privacy voorwaarden, bel of mail ons.
Sluiten